Helyi közélet

2010.08.05. 13:12

Félmilliárdos fejlesztés a Borsod Volánnál

<p>Miskolc - Fontos szakaszához érkezett a BORSOD VOLÁN Zrt. – jelentette ki Sárközi György vezérigazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón.</p>

Az ÉMOP 5.1.2 pályázat eredményeként ugyanis megújul a kazincbarcikai autóbusz-állomásunk, valamint társaságunk utastájékoztatási rendszere a miskolci, a kazincbarcikai, az ózdi, a tiszaújvárosi, a mezőkövesdi, az encsi és az edelényi autóbusz-állomásainkon. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Észak-Magyarországi Operatív Program keretében közzétett pályázati felhívására, a „Menetrend szerinti közösségi közlekedés logisztikai és információ technológiai (IT) fejlesztése a Borsod Volán Zrt.-nél” címmel nyújtottunk be pályázatot 2009-ben. A 455,9 millió forintos projekt 395,1 millió forintos állami és EU-s támogatással valósul meg 2012. év közepéig. A projekt első szakaszában –  Kazincbarcika önkormányzatával konzorciumi formában együttműködve – a barcikai autóbusz-állomás bővítése és épületrekonstrukciója kezdődik el augusztus 10-én és az átalakítási munkálatok 2011. január végéig tartanak. A kazincbarcikai volános fejlesztés összege 149 millió forint. Sárközi György örvendetesnek nevezte, hogy a sikeres pályázatban kitűzött célkitűzések nagymértékben összecsengenek az új Széchenyi-tervvel.

Korszerű utastájékoztatás

Demeter Péter, a BORSOD VOLÁN Zrt. területi igazgatója, projektmendzser részletesen ismertette a barcikai beruházást. Az épület teljes homlokzati rekonstrukciója, nyílászáró cseréje, valamint belső korszerűsítése és hőszigetelése is megtörténik. A peronra új utcabútorok kerülnek, és a váróteremi padokat is kicserélik.  A pályaudvar és a Spar áruház közötti, önkormányzati tulajdonú területen 25 új parkolóállás létesül. Az átalakítás kivitelezésére a közbeszerzési eljárás lefolytatása után a barcikai székhelyű DMT-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft-vel kötöttünk szerződést.

A fejlesztés következő szakaszai a barcikai autóbusz-állomáson kívül a többi saját tulajdonú autóbusz-állomásunkat is érinti (Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Tiszaújváros, Mezőkövesd, Edelény és Encs). A másodok szakaszban tervezzük megvalósítani a komplett, korszerű utastájékoztatási rendszert 200 millió forintért, mely lefedi az indító fedett/nyitott kocsi állásokat, fedett peronokat és várótermeket. Az utastájékoztatás komplexitásához tartozik az is, hogy a projekten belül 90 db autóbuszunkon telepítünk GPS alapú járműkövető és fedélzeti rendszert, mely pontos információt szolgáltat a jármű időbeni és térbeni mozgásáról.

ÉM-BGY

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában