Helyi közélet

2010.07.16. 17:04

Vigasztaló kirándulás

<p>Felsőzsolca - Ötven nagycsaládos árvízkárosult indult útnak péntek délelőtt Felsőzsolcáról Délvidékre, hogy a háromnapos kiránduláson kicsit kikapcsolódjanak, és erőt gyűjtsenek az árvíz utáni helyreállítási munkákhoz.</p>

A 30 felsőzsolcai és 20 belegrádi kiránduló utazását a Máltai Szeretetszolgálat szervezte és finanszírozza. Szekeres Gábor, a szeretetszolgálat észak-magyarországi regionális titkára lapunknak elmondta, évek óta szerveznek ifjúsági találkozót a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok számára. A mostani, délvidéki program vendégei lesznek a Felsőzsolcáról induló kirándulók, akik egy arató ünnepségen vesznek majd rész, szállásuk pedig Zentán lesz.

Csöbör Katalin, Felsőzsolca országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: a kirándulás nagyon jó lehetőség a bajok feledtetésére. Az árvízkárosult gyerekek üdültetése egyébként folyamatos a cégek, vállalkozók és Fidesz-szervezetek jóvoltából. Voltak már a Balatonnál, Bükkszéken és Székesfehérváron. Szinte nincs is olyan felsőzsolcai gyerek, aki még nem vett volna részt ingyenes táborozásban.

- ÉM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában