Helyi közélet

2010.07.11. 15:27

Vaddisznók az ózdi betonházak között

<p>Ózd - Kisebb termetű vaddisznók érkeztek Ózdra, a szemtanúk szerint nyolctagú konda járja a belváros egy részét, ha leszáll az est.</p>

Az iskola melletti lakótömbből jelezték, hogy erdei állatok élelmet keresgélnek a szemetes konténer mellett.

Egy cserjés területről látogatnak majd minden este a vadállatok a Vasvár útra. A tömb lakói közül többen is örömmel fogadják az állatokat, erről tanúskodnak a játszótérre dobált sárgarépa és zöldségdarabok. A lakások ablakából etetik a városi vaddisznókat.
Az állatok egyre merészebbek, volt már rá példa, hogy egészen az iskoláig elmentek, egyik este pedig a közeli bútorbolt parkolóját is meglátogatták a hívatlan vendégek.
 

Kilövés vagy zöldhajtás?

 
Vannak azonban olyanok is, akik megpróbálják elzavarni a malacokat, de a bokros területről kifejlett példányok hangját lehetett hallani. Ennek a résznek a vadászati joga az Nádler Herbert társaságot illeti. Kovács Sándor vadászmester elmondta: a lakosságtól hivatalos értesítés kell, ez alapján tájékoztatják a megyét, ahonnan majd engedélyt adnak a kilövésre, vagy ami a valószínűbb a zöldhajtásra. Ennek átfutási ideje két hét. Addig viszont meg kell találni az összhangot embernek és állatnak Ózd belvárosában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában