Helyi közélet

2010.07.29. 16:58

Szó szerint vette az esküjét

<p>Az ózdi Gyári Temetőben tartották meg Radivic Dusán hamvasztás utáni búcsúztatóját. A múlt pénteken halálra gázolt zászlóstól a család és a barátok mellett másfélezer rendőr vett végső búcsút. A szertartáson megjelent az ORFK és a BRFK teljes vezérkara, és valamennyi megyei kapitányság képviseltette magát.</p>

Délután két óra után indult meg a nagyobb tömeg a Gyári Temető felé. Barátok, ismerősök és rengeteg rendőr érkezett, hogy méltóképpen búcsúzzon el Radovic Dusántól. Az ózdi származású rendőrt hat nappal ezelőtt egy autós üldözés során gázolták halálra. A díszszázad felsorakozása és az egyházi valamint a polgári búcsúztatás után Krammer György, XIV. kerületi rendőrkapitány méltatta egykori kollégáját.

"- A bűn és az aljasság mindig fenyegeti a testület tagjait, veszélyezteti az emberi életet– fogalmazott a zuglói kapitány. - Aznap, amikor Dusánnal ez a szörnyűség történt az egész kapitányság zokogott. Könnyekkel küszködve próbálták feldolgozni a felfoghatatlant. A mérhetetlen gyász mellett fontos tanúság, hogy meg kell állítani a bűnözést. Olyan világban élünk, ahol némelyek úgy gondolják, hogy csak joguk van, kötelezettségük nincs.

Álmában sem gondolta

A temetésen Tóth Tamás, Budapest rendőrkapitánya is elbúcsúzott a zuglói rendőrtől. Mint kifejtette: pár héttel ezelőtt amikor kinevezték álmában sem gondolta, hogy egy ilyen fájdalmas eseményen kell képviselnie a fővárost. Dusán szó szerint értelmezte a rendőri esküt, élete árán is megvédte a hazát, megvédte Budapest közbiztonságát.

Radovic Dusán 1980. május 21-én született Ózdon, középiskolai tanulmányait is itt fejezte be. A miskolci rendőrtiszti elvégzése után, 1999-ben állt szolgálatba a zuglói kapitányságon, ahol a végzetes délutánig szolgált. A Magyar Köztársaság Belügyminisztere hősi halottá nyilvánította, majd Pintér Sándor rendőrfőhadnaggyá nevezte ki. Radovic Dusán 30 éves volt.

(ÉM – ME)


Ma temették Radovic Dusánt

boon | 2010.07.29 14:31
Ózd - Csütörtökön délután fél háromtól az ózdi Gyári Temetőben tartják meg Radovic Dusán hamvasztás utáni búcsúztatóját. A múlt pénteken halálra gázolt rendőrzászlós az észak-borsodi városban élt 18 éves koráig, ezután elkerült Ózdról, majd tudatosan készült a rendőri pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában