Helyi közélet

2010.07.01. 10:59

Nézőpont: Svájci bugyli bicsak

<p><em>Ha valaki egy ilyenre vágyna, még ne keresse. Idáig senkinek sem sikerült az alpesi dizájnú univerzális bicskát a magyaros fanyelű háromszögletű pengés bugylival összeházasítani.</em><strong>Szántó István jegyzete.</strong></p>

Ez legalább annyira bonyolult és költséges, mint a magyarországi svájcifrank-hitelek forintosítása. Így aztán a gyászhírek után továbbra is a forintárfolyam olvasottsága a legnagyobb.

Mivel családilag is érintett vagyok az ügyben, akár elfogultságot is jelenthetek. Hiszen jól emlékszem, hogy a kölcsönfelvételkor magunk is hezitáltunk, a jó magyar forintos hitelt válasszuk-e. Ám a hozzáértők az erős és stabil frankra kapacitáltak. Biztos, hogy nem teljesen önzetlenül. Meg egyébként, ha akarjuk, el is olvashattuk volna a közjegyző által hitelesített legalább kétszáz oldalas szerződést is. Amelynek lényege, ha akarom a kölcsönt, bármi lesz is, a bank nem járhat rosszul. Minden kockázat az adósé.

A bankadóval fenyegetett pénzintézetek most bölcsen hallgatnak. A kormány viszont a választási kampányban ígértek szerint keresi a megoldást a frankhitelesek gondjára. Ne legyenek kétségeink: ez csak a társadalmi szolidaritás jegyében lehetséges. Úgy, hogy mindannyian nyöghetjük majd a svájci bicska szúrását, még azok is, akik az életlen magyaros bugylit választották.

- Szántó István -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában