Helyi közélet

2010.07.02. 07:37

Kiss István az Év Köztisztviselője Mezőkövesden

<p>Mezőkövesd - Kiss István, a Földhivatal nyugalmazott ingatlan-nyilvántartási csoportvezetője kapta az Év Köztisztviselője kitüntetést, a Város Napja alkalmából megrendezett ünnepségen Mezőkövesden.</p>

A Mezőkövesd Város Önkormányzatának szervezésében megvalósult jeles esemény a hagyományoknak megfelelően zenés ébresztővel kezdődött a Mezőkövesdi Fúvószenekar közreműködésében. Az ünnepség ezt követően koszorúzással és megemlékezéssel folytatódott a Mátyás király szobornál, ahol elsőként Galo Gábor római katolikus káplán osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Az egyház képviselője többek között kiemelte Mezőkövesd sokszínű és gazdag kulturális életét, mellyel városunk rászolgált Mátyás Király bizalmára, aki 1464-ben mezővárosi rangot adományozott a településnek. Az esemény végén a Város Önkormányzata, illetve testvérvárosa, Kézdivásárhely képviselői mellett a Magyar Nemzetőrség mezőkövesdi szervezetének tagjai helyeztek el koszorút az emlékműnél.

A Város Napja folytatásaként ünnepi műsort tekinthettek meg az érdeklődök a Közösségi Házban. A köszöntőt ebben az esztendőben Dr. Papp Zoltán tartotta. Mezőkövesd díszpolgára többek között a település történetét ismertette. Az ünnepség ezt követően a díjak, elismerések átadásával folytatódott. A hagyományokhoz hűen elsőként az Év Köztisztviselője kitüntető cím került átadásra. A képviselő-testület döntésének értelmében Kiss István, a Földhivatal nyugalmazott ingatlan-nyilvántartási csoportvezetője kapta a rangos elismerést ebben az esztendőben. Ezt követően a kiemelkedő tanulmányi eredményeket, kimagasló sport tevékenységet, valamint a magas színvonalú kulturális és közösségi munkát végző mezőkövesdi diákok vehettek át elismerő oklevelet, valamint értékes tárgyjutalmat. Az elismeréseket Tállai András polgármester, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős államtitkára adta át a díjazottaknak. A Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás minden esztendőben kiosztja a Térség Közoktatásáért díjat, melyet idén, a hónap végén polgármesteri tisztségéről leköszönő Tállai András vehetett át Kiss László elnöktől. A jeles eseményt prózai, zenés és énekes produkciók színesítették.

- MZS -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában