Helyi közélet

2010.07.29. 15:41

Jegyzet: Előre a medve bőrére

<p><em>A "jogalkotók" végre felismerték, hogy amíg a különböző bűnügyi statisztikák évről évre javulnak, az átlagállampolgár egyre inkább nyúlnak érzi magát egy kígyóveremben, és alig mer kilépni az utcára...</em>&#160;<strong>Szendrei Péter jegyzete</strong></p>

Vagy attól tart, hogy ott éri atrocitás, vagy nem meri magára hagyni otthonát, mert amire hazaér, szorgos kezek mindenét ellopnak, ami ellopható – amit meg nem bírnak el, azt tönkreteszik. Az átlagpolgár nem érzi biztonságban saját testi épségét és javait, vagyis rossz a "közbiztonságérzete".

Ennek javítását tűzte ki célul a politika, minek nyomán megszületett a három csapás törvény – ami arra hivatott, hogy az erőszakos bűnözőket vonja ki a forgalomból – valamint a parlament által a napokban elfogadott törvényjavaslat, ami a tyúktolvajokat, piti gazfickókat kívánja megregulázni. A változások elsősorban a szabálysértési törvényt érintik: ennek hatására néhány napra, hétre rács mögé kerülhetnek azok, akik eddig gyakorlatilag büntetlenül szüretelhették le más termését.

Feltételezem, lesz visszatartó ereje a hatvan napos elzárásnak, ám hogy becsukható legyen, előbb el kell csípni a tyúktolvajt vagy a piti gazfickót. Ezzel kapcsolatban pedig nekem vannak kétségeim – éppen ezért én nem sietnék annyira a börtönök, fogdák megnyitásával.

- ÉM-SZP -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában