Helyi közélet

2010.07.28. 08:32

Félmilliárdos program Ózdon

<p>Ózd - 234 panellakás energiahatékonyságának javítása valósul meg a lakóközösségek bevonásával, emellett rendezik a közterületet, és felújítják az Öregek és Fiatalok Házát.</p>

Sikeresen pályázott a helyi önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Program keretein belül.
 
Benedek Mihály polgármester és Kormány Krisztián, a Norda operatív program igazgatója ismerte a pályázat részleteit. A Béke lakótelep északi részének fejlesztését érintő támogatási szerződést még áprilisban írták alá, több mint félmilliárd forint lesz a beruházás összköltsége.
A projekt keretében megújul a Bolyki Tamás út 15. számú épület, amelyben az energiatakarékossági rekonstrukció mellett felújítják az idősek klubját és egy közösségi teret is kialakítanak. A Szőnyi Márton úti 1. számú Társasházban pedig komplett energiatakarékossági felújítást hajtanak végre, és megújul az Öregek-fiatalok háza is.
 

Már megérdemlik

 
- Fontos, hogy egy újabb városrész rekonstrukcióját kezdhetjük el, hiszen az ott élők már megérdemlik ezeket a fejlesztéseket – fogalmazott Benedek Mihály. Korábban a „falura” és a patinás kulturális épületeinkre fordítottunk komoly összeget, most egy másik terület újul meg. A társasházak korszerűsítése mellett a pályázat kiemelt része az általunk csak Öregek-fiatalok házának emlegetett épület is. Sikerült a programba külső partnereket is bevonni, így ez a felújítás több lábon áll, amit feltétlenül jónak tartok.
 
A fejlesztés részét képezi egy közösségépítéssel kapcsolatos rendezvénysorozat valamint a parkgondozók és a falazó kőművesek képzése is. A társasházi munkák már elkezdődtek, az önkormányzati felújítás a közbeszerzési eljárás után indulhat.
 
- ÉM-ME -  
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában