Helyi közélet

2010.07.05. 17:28

Cserebere, visszafele? Vissza a „fele”.

<p>Miskolc - Semmelweis-napon a közgyűlés elnöke, most a Szent Ferenc Kórház igazgatója erősítette meg: visszakapják a reumatológiai ellátás jogát, méghozzá külön feltétel nélkül.</p>

„A múlt héten járt nálam a MISEK Kft. ügyvezető igazgatója, s kijelentette: hajlandó feltétel nélkül visszaadni a Szent Ferenc Kórháztól elvett aktív reumatológiai ellátást” – jelentette be dr. Kása Miklós, a Szent Ferenc Kórház igazgatója azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyet ugyan nem e célból tartottak az általa vezetett intézményben, másik két miskolci egészségügyi ellátó vezetőjével. (A többiről külön cikkben olvashatnak.) A kórházigazgató hozzátette, hogy utóbb tisztázták: az átadás-átvételhez a közgyűlés döntése is szükséges.

– Mi mindenesetre készen állunk, hiszen gyakorlatilag minden feltétellel rendelkezünk, jószerivel csak az osztálynévtáblát kell kicserélnünk. Természetesen némi átrendeződésre szükség lesz, de ahhoz sem kell két hétnél több, hiszen azóta, hogy megvonták tőlünk az aktívellátást – „érdemes elolvasni erről az akkori miniszter könyvét, melyben elismeri, hogy a miskolci kórházakat illető változásokról nyomás alatt döntött”, vetette közbe az igazgató –, mi igyekeztünk az új elvárásoknak eleget téve maximálisan kihasználni a lehetőségeinket.

ÉM/SZK

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában