Helyi közélet

2010.06.14. 14:16

Sikeres volt a Citadell-teszt Miskolcon

<p>Miskolc - Akár csak a budapesti tesztet, a miskolcit is sikeresen zárta a Kravtex Kft. és Kühne Zrt. új magyar autóbusza, a Credo Citadell 19.</p>

Több száz miskolci utas, és tucatnyi közlekedésbarát tekinthtte meg az elmúlt héten tesztüzemben közlekedő új magyar csuklós autóbuszt Miskolc útjain, a 44-es, 35-ös, 14-es, 14H-s, 1-es és 1A-s viszonylatokon. Az alig pár hónapja bemutatott busz elnyerte az utasok tetszését, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a teszt során. A januárban tesztelt szóló változat után ismét rengeteg üzemeltetési tapasztalattal mehettek haza a gyártók. Fény derült a prototípus autóbusz hibáira, melyeket amint lehetőség adódik rá, azonnal megpróbálnak javítani.

A Credo Citadell 19 egy 100%-ban alacsonypadlós, csuklós, városi autóbusz. A második ajtónál kerekesszékes rámpát helyeztek el (melyet a teszt során használni is kellett), így megkönnyítve a mozgásukban korlátozottak feljutását. Nem csak a kerekesszékesek miatt fontos az alacsony padlószint, ez az idősebbek, kisgyermekek, babakocsival utazók feljutását is nagyban segíti. A 18,75 méter hosszú autóbusz 186 fő befogadóképességű, melyből 45 ülő. A busz vizuális utastájékoztató rendszerrel lett ellátva a miskolci tesztfutásra, ám képes a Neoplanokon már megszokott audió utastájékoztatást is lejátszani. Az utasok kényelmét egy légkondícionáló berendezés is segíti, mely 5-6 °C-kal is képes hidegebbet csinálni a kinti hőmérsékletnél.

- Stefán Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában