Helyi közélet

2010.06.22. 08:35

Nézőpont: Gyerekjáték?

<p><em>Egy műanyag gyerekjáték átadásával gratulált Makay Zsoltnak, az MDF új elnökének riválisa, Nagy Tamás, aki szintén indult a pártelnöki posztért.</em><strong>Szántó Rita jegyzete.</strong></p>

Nem tudjuk, mire akart ezzel célozni, de biztos, nem arra, hogy az MDF elnökének lenni, a következő időszakban gyerekjáték lesz. Mert nem lesz az.

Nem kis feladat vár az új elnökre: megerősíteni a párt jobbközép szerepét, felkészülni egy, az országgyűlési választásoknál sikeresebb önkormányzatira. Valamint megőrizni a pártot, megóvni azt az „eleszdéeszesedéstől”.
A kettő persze összefügg, már, ami az önkormányzati választást és a párt megmaradását illeti. Gondoljunk bele, magát jobbközép pártnak valló erő a Fidesz is. S, ha ők szerepelnek a politikai étlapon, akkor – a tavaszi voksolás eredményéből kiindulva – nem sok „jobbközepes vendég” akar mást. De, ha mégis, akkor már nem fér hova, hiszen a kormánypárt ügyesen, és előrelátóan lecsökkentette az önkormányzati helyek számát.

Makay Zsoltnak valóban nem lesz könnyű dolga. Akkor sem lenne az, ha csak arra vállalkozna, hogy Dávid Ibolya korábbi pártelnök népszerűségét elérje. A feladat azonban ennél is több, és nem gyerekjáték.

- Szántó Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában