Helyi közélet

2010.06.15. 20:12

Kárt enyhít az ÉMÁSZ

<p>Felsőzsolca - Egyedi elbírálás alapján részletfizetési kedvezményt, fizetés átütemezést vagy kedvezményt biztositanak.</p>

Felsőzsolcán járt Dr. Marie-Theres Thiell, az ÉMÁSZ Nyrt és az ELMÜ Nyrt igazgatóságának elnöke. A térség áramszolgáltatójának vezetője nem jött üres kézzel, már a mentés szakaszában leányvállalatukon keresztül, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve ingyenes energia kontingenst biztosítottak az önkormányzatnak a szükséges szivattyúzási, szárítási munkálatok ellátásához. Az ÉMÁSZ nem csak szolgáltatásain keresztül – tudtuk meg az elnökasszonytól – hanem karitatív adományokkal is igyekszik a károkat enyhíteni. A társaság három, súlyosan érintett önkormányzatot öt millió forint készpénzsegélyben részesített.

Adományok és egyedi elbírálás

Az árvízi mentés első szakaszában a biztonságos feszültségmentesítés volt a cél, az ár levonulása után teljes erővel folyik jelenleg is a fogyasztók visszakapcsolása. A kitelepített családok számára a polgári védelmi hatóságon keresztül közel két millió forint értékben élelmiszer és ásványvízcsomagot juttatott el. Kedden Felsőzsolcán, a társaság elnöke további kétmillió forint értékű élelmiszer és fertőtlenítőszer csomagot adott át a település polgármesterének és lakóinak. Az árvíz miatt több fogyasztó is jelezte, hogy számlájuk kifizetése átmeneti gondot okoz, ezért a társaság azok részére, akik az árvíz okozta károk miatt kerültek nehéz helyzetbe, az ügyfélszolgálatukon jelentkezőknél, egyedi elbírálás alapján részletfizetési kedvezményt, fizetés átütemezést vagy kedvezményt biztosit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában