Helyi közélet

2010.05.19. 17:13

Sátoraljaújhely: "Tragédia, ami a városban van"

<p>Sátoraljaújhely - Gyorssegély és közmunkások segítik a helyreállítást Sátoraljaújhelyen.</p>

Tragikus a helyzet – így értékelte a szerdai nap eseményeit Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere lapunknak. Elmondta: annyiban javultak az állapotok, hogy a víz 90 százalékban visszahúzódott, de a házak pincéjében, alagsorában még áll a víz. Szerdán már arra is volt ideje, hogy több magánházhoz ellátogasson, ezután jellemzte így a helyzetet: tragédia.

Szerdán még szivattyúzták a vizet a pincékből, valamint fertőtlenítettek, ahol lehetett. A kiköltöztetett családok még nem mehettek haza, hiszen az épületek vizesek. Várhatóan a hét második felére visszaköltözhetnek, de ez az időjárástól is függ. Tegnap délelőtt még esett az eső városban – mondta a polgármester.

Közmunkások segítenek

Kiemelte: a rászorultaknak gyorssegélyt ad az önkormányzat, ez 10 ezer forint lehet, de ahol nagyobb a kár – sajnos sok ilyen van – azoknak ennél többet is adnak. Hozzátette: a költségvetésükben nincs elkülönítve ilyen összeg, de megoldják. Várhatóan 5-7 millió forintot tudnak kiosztani magánszemélyeknek.

Szamosvölgyi Péter azt is elmondta, hogy közmunkásokból csoportokat szerveznek, akik a rászorulóknak – időseknek, egyedülállóknak, többgyermekeseknek – segítenek majd az árvíz okozta károk kijavításában. Ők a következő telefonszámon hívhatók: 47/525-197.

ÉM/NSZR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában