Helyi közélet

2010.05.14. 16:07

Olvasásra buzdították a gyerekeket

<p>Miskolc - Kedvenc meséikről beszélgethettek csütörtökön a Bulgárföldi és az Erenyői Általános Iskola második osztályos kisdiákjai Juga Veronika színművésszel és Szuper Levente jégkorongozóval.</p>

A két iskola ugyanis részese lett az Olvassunk együtt! országos programnak, melynek a gyerekek rendkívül örültek, hiszen nem csak hírességekkel találkozhattak, és tölthettek el velük egy egész napot, de megtudhatták, hogy Juga Veronikának például A Manógyár a kedvenc mesekönyve, melyet Lázár Ervin írt, Szuper Levente pedig a kis vakond történeteit olvasgatta legszívesebben kisiskolás korában. A hírességek a nap folyamán a többi osztályt is meglátogatták, majd meglepetés-könyvcsomagot nyújtottak át a másodikosoknak, az iskolai könyvtárnak pedig egy egész ládányi meséskönyv jutott.

A program kezdeményezője és irányítója a budapesti székhelyű Nyílt Társadalom Intézet. Céljuk, hogy ösztönözzék és elősegítsék az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában