Helyi közélet

2010.05.21. 13:43

Elindul a hosszú hétvégén a kisvasút!

<p>Miskolc – Nem kímélték az elmúlt napok áradásai a LÁEV vonalait sem, azonban jó hír, hogy szombaton délelőtt ha csökkentett távon is, de elindulnak a szerelvények Lillafüredre.</p>

Mint az ismeretes, az áprilisi földcsuszamlás miatt rövid kényszerpihenőn voltak a LÁEV szerelvényei, azonban megfeszített munkával a Papírgyárhoz átszállították a kocsikat és a gépeket, hogy onnan Garadnáig igénybe vehesse azt a nagyközönség. Az elmúlt hétvégi óriási esőzések aztán a LÁEV vonalát sem kímélte, viszont szombattól, igaz ha csak Lillafüredig is, de már felülhetünk a népszerű kisvasútra.

„Ami a legfontosabb: szombaton, vasárnap és hétfőn ismét közlekedik a kisvasút a Papírgyár és Lillafüred között!” - jelentette ki Mátrai Imre, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság üzemigazgatója. „Természetesen bejártuk és alaposan bevizsgáltuk ezt a pályaszakaszt, amely közlekedésre alkalmas, biztonságos és járható. Nem árt azonban tudni, hogy csökkentett menetrendi vonatszámmal és mint már mondtam, csökkentett útvonalon közlekedünk.”

A következő hetekben

Mátrai Imrétől megtudtuk azt is, hogy az elkövetkező hetekben aztán majd a Lillafüred-Fazola Kohó közötti szakaszra, majd a kohó és Garadna végállomás közötti területre fókuszálnak majd.

A hét elején a Borsod Online munkatárai is látták a Hámori-tó feletti részt csakúgy, mint a Jávorkúti-elágazást és a garadnai végállomást, ezért kijelenthető, hogy Garadna a hét elején úgy nézett ki, mint ha tüzérségi támadás érte volna a helyet... Egyszóval munka lesz bőven a területen.

De ami legfontosabb! Íme a hétvégi LÁEV-es menetrend:

A Papírgyártól indul: 9.30, 11.45, 14.15, 16.35.

Lillafüredről indul: 10.45, 13.05, 15.35, 17.50.

Arra kérjük a hétvégén kisvonatozó Olvasóinkat, hogy „Kisvasút áradás után” címmel küldjék el fotóikat az [email protected] címre! A beérkezett fotókból kedden képösszeállítást láthatnak látogatóink.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában