Helyi közélet

2010.04.08. 23:00

Választás 2010 | Hogyan lehetne a fejlesztési pénzeket elosztani?

<p>Miskolc - Hogyan lehetne a területfejlesztési pénzeket jobban elosztani?</p>

Király Bálint (LMP) szerint indokolt volna, hogy a fejlesztési összegek felhasználhatóságáról minél lejjebb, megyei és kistérségi szinten döntsenek. Mégpedig ne a pártoktól, egyes polgármesterek pártszinétől függjön a döntés, hanem szakmai szempontokat vegyenek figyelembe.

Dancs Mihály (MSZDP) szerint helyzetbe kell hozni a kistelepüléseket, hiszen ők kevésbé jók pályázatírásban, így jóvel kisebb eséllyel indulnak a pályázatokon, mint a kistérség, amelynek apparátusa van a pályázatírásra. Szerinte az összeg nagy részét munkahelyteremtésre kellene költeni. 

Pelczné dr. Gáll Ildikó (Fidesz-KDNP) szerint nem politikamentesek a döntések. Sajnálja, mondta, hogy az észak-magyarországi fejlesztési ügynökség (NORDA) ügyében rendőrségi nyomozás kezdődött, de meri feltételezni, hogy nem történt semmi törvényellenes. Azt viszont megjegyezte, hogy nem érti, miért távoztak a cég vezetői végkielégítéssel.

Gúr Nándor (MSZP) nem adott igazat a Fidesznek, szerinte a jobb- és baloldal konszenzusával születnek a döntések a fejlesztési pénzek elosztásában. Ő az ezzel kapcsolatos felvetéseket „választások előtti habverésnek” tartja.

Budai Ferenc (Munkáspárt) megerősítette, pártja szerint is politikai alapon döntenek az ügyben, snincs széleskörű szakmai vita. A témában több politikus nem válaszolhatott,

Szepessy Zsolt (Összefogás párt) és Soltész Imre (MIÉP) már nem rendelkezett idővel, Egyed Zsoltnak (Jobbik) pedig már saját választási programjára kellett elindulnia.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában