Helyi közélet

2010.04.28. 15:09

Nézőpont: Tutira (nem) megyünk

<p><em>Jaj úgy élvezem én a strandot – énekli az örökzöld slágerben a pancsoló kislány. A probléma csak az, hogy május elsején ez a dal csak kevés helyen csendülhet fel megyénkben.</em><strong>Szántó Rita jegyzete.</strong></p>

A strandszezon indulásának napján ugyanis még nem lesz strand, nem lesz mit élvezni. Leszámítva persze azt a néhányat, egészen pontosan hármat, amelyik vagy már megnyitott, vagy egész évben üzemel valamilyen formában.

Annak azonban, hogy a strandszezon kezdete csúszik, megvannak a praktikus okai. Az üzemeltetők – mint minden más vállalkozó is – tutira mennek. Hiszen, hiába ígérnek jó időt a hétvégére, ha a szeszélyes időjárás utána esetleg hidegre fordul. Akkor aztán lőttek a strandolásnak, és akkor már csak a pénz úszik, az is inkább el, a strandokon. Így a biztosat választják, strandnyitással megvárják a nyarat, amikor is kisebb az esélye annak, hogy „belefutnak” a rossz időbe. Amíg a strandosok tutira mennek, mi strandolók tutira nem megyünk elsején strandra.

- Szántó Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában