Helyi közélet

2010.04.29. 17:53

Élethosszig tartó tanulás

<p>Miskolc - Korszerű számítógépeket vesz a városi könyvtár Miskolcon.</p>

A Miskolci Városi Könyvtár – a Miskolci Egyetem által vezetett konzorcium tagjaként – összehangolt infrastruktúra-fejlesztést hajt végre az élethosszig tartó tanulás könyvtári támogatásának érdekében. A közel 11 millió forintos beruházás eredményeként 31 korszerű számítógépet szereznek be, így a különböző színvonalon és felszereltséggel működő fiókkönyvtárak egységesen korszerű informatikai infrastruktúrával tehetik hozzáférhetővé minden használó számára a helyi és országos dokumentumokat, az információs rendszereket és az elektronikus tartalmakat.

Mindezt Borkúti László, a könyvtár vezetője mondta el szerdai tájékoztatóján. A használóközpontúság és az esélyegyenlőség megvalósítása érdekében a fogyatékkal élők könyvtárhasználatát elősegítő fejlesztések is elindultak három speciális munkaállomás kialakításával és szoftverek beszerzésével a vakok és gyengénlátók részére – hangsúlyozta.

Közös portál az egyetemmel

A Miskolci Egyetem által vezetett konzorcium tagjaként egy közös elektronikus portál létrehozásában is részt vesz a könyvtár, melynek megvalósulásával a konzorciumi könyvtárak elektronikus információinak, katalógusainak és egyéb szolgáltatásainak közös felületről való elérhetősége válik biztosítottá napi 24 órán keresztül.

ÉM-SZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában