Helyi közélet

2010.04.21. 20:31

Fogyatékosokat érintő jogszabályváltozásokról

<p>Miskolc - Az új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességi szabályai címmel tartanak előadást az Értelmi Fogyatékosok Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) munkatársai, Farkasné Gönczi Rita és dr. Bánfalvi Gábor április 23-án délután 2 órakor Miskolcon. Helyszín: Éltes Mátyás Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet.</p>

A Törvénykönyv Második Könyvében található, megreformált cselekvőképességi szabályok alapvető változásokat hoznak az értelmi-és pszichoszociális fogyatékossággal élő emberek életében – mondta portálunknak dr. Szabó Mária, az Értelmi fogyatékosok megyei Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. Hozzátette: hazánk az új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességi szabályainak bevezetésével úttörő szerepet vállalt az értelmi fogyatékossággal élő személyek jog- és esélyegyenlőségének biztosításában.

Az ÉFOÉSZ budapesti jogászai, munkatársai – a megyei szervezeteknél –  előadásokat tartanak a május 1-vel hatályba lépő fenti jogszabályról, alkalmazásáról. Ezen előadások nagyon hasznosak lennének  –  egyesületi tagjainkon kívül –  mindenkinek, aki valamilyen módon kapcsolatban van értelmileg/pszichésen sérült emberekkel – hangsúlyozta az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában