Helyi közélet

2010.04.07. 11:49

Díjmentesen kérhetik az átírást

<p>Miskolc - Nem csak a parkolók száma, az átmenő forgalom is csökken az Antal József parkban.</p>

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) meghatározó eleme a miskolci belváros rehabilitációja, aminek során több zöldfelületet alakítanak ki. Első lépésben a Palóczy László út és a Dr. Antal József park újul meg. A színház melletti pihenőparkban 23-mal csökken a parkolóhelyek száma, aminek a környéken lakók nem tudnak maradéktalanul örülni, ugyanis már korábban is akut problémának számított az itteni parkolási helyzet. A Széchenyi utca valamelyik üzletében vagy a színházban dolgozók általában itt teszik le a járműveiket és gyakran az előadásra érkezők is itt igyekeznek leállítani autóikat – a belvárosban élők járművei számára viszont már nem marad hely, holott többségük egész évre megfizette a parkolás díját.

Stefán Csaba, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója munkatársunknak elmondta: akiknek az Antal József parkra szólt a parkolóbérletük, kérhetik, hogy azt bármelyik más belvárosi utcára átírják, amit díjmentesen meg is tesznek a Régió Park Miskolc Kft. ügyfélszolgálati irodájában. Az ügyfelek választhatnak, hogy a Kossuth, illetve a Patak utcára, vagy a Palóczi vagy a Régiposta útra szóljon a bérletük. Ha valakit mégis megbírságolnak azok közül, akik kiszorultak az Antal József parkból, jelezzék és a büntetésüket azonnal eltörlik, mondta Stefán Csaba.

Már több alkalommal felmerült, hogy az Antal József park csak annyiban látja el közterületi funkcióját, hogy itt gyűlnek össze azok – más belvárosi parkokhoz terekhez hasonlóan –, akik a kocsmákból kiszorultak vagy jobb szeretnek a szabad ég alatt leittasodni. Felmerül: ha már megvannak ezek a parkok, nem kellene-e a megőrzésükért is többet áldozni? Papp Tamás, a miskolci önkormányzat közterület-felügyeleti főosztályának vezetője ezzel kapcsolatban munkatársuknak elmondta: folyamatosan vannak intézkedéseik az Antal József parkban is – például közterületi italozás miatt. „Azonnal megy a járőr, ha a térfigyelő kamera monitora előtt szolgálatot teljesítő kolléga jelzést ad”, mondta Papp Tamás, aki szerint nagyobb probléma – például az utcabútorok összetördelése vagy a növények megrongálása – nem szokott előfordulni.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában