Helyi közélet

2010.04.28. 21:40

A Retro Candy evezett a legjobban

<p>Miskolc - A média vizein hajóztak a legjobb ladikosok az Ifjúsági és Szabadidő Házban.</p>

Ki a legjobb újságíró? Ki a legtalpraesettebb újságárus, és ki ismeri legjobban az Inform Média kiadványait? Mindez kiderült a szerdán megrendezett Lapot a diákoknak! (Ladik) országos médiavetélkedő megyei döntőjében, melyet az Észak-Magyarország szervezett.

A megye 8 legjobb csapata gyülekezett szerdán az Ifjúsági és Szabadidő Házban nagy izgalommal, hogy összemérje tudását. A média iránt érdeklődő diákok már az előzetes fordulókban is bizonyították tehetségüket, hiszen írásbeli fordulók után kerültek a legjobbak közé. A jó hangulatot a csapatindulók bemutatása alapozta meg, erre a feladatra szinte mindenki maximális pontszámot kapott.

Nehéz helyesírás

De még csak ezután következett a neheze! A villámkérdésekre ugyanis nem mindenkinek sikerült válaszolnia, és a helyesírási feladat sem bizonyult túl könnyűnek. A diákoknak azonban ez nem szegte kedvét, nagy lelkesedéssel fogtak neki a riportírásnak, a tudósításnak és egy cikk átírásának. Ezt követően már csak csupa játék várt rájuk: újságokat csoportosítottak, némajátékkal játszottak el egy-egy rendkívüli eseményt, megpróbáltak újságot eladni különböző helyszíneken, végül díjat kellett készíteniük, melyet az év legjobb újságírójának adnának.

A csapatok szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, a legtöbbet azonban a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola diákjainak sikerült. Az iskola életében a győzelem már hagyománynak számít, hiszen immár harmadik alkalommal nyerték el a jókais diákok a megye legjobb ladikos csapata címet.

Összejöttek

A győztes Retro Candy csapat természetesen nagyon örült az eredménynek. Nagy Dorottya csapatkapitány azt mondta lapunknak, hogy most már csak az jár az eszükben, hogyan készüljenek az országos döntőre. A felkészülésről annyit elárult: szünetekben és hétvégén is gyakran összejöttek, hogy gyakorolhassák a csapatindulót, és megtanulják az elméletet.

Az országos döntőt május végén rendezik Szolnokon, reméljük, a Retro-Candy ott is hasonlóan szép eredményt ér el.A legjobb ladikosok

1. Retro Candy, Miskolc, Jókai Mór Református Általános Iskola
Nagy Dorottya
Hudák Mercédesz
Mészáros Fanni
Nyíri Enikő
Kovács Kinga
Felkészítő Tanár: Kiss Lászlóné

2. Szántói Vulkánok, Abaújszántó, Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola
Bauer Réka
Hatvani Kinga
Porubszki Dóra
Pintér Anna
Técsi Lilla
Felkészítő tanár: Körömi Edit

3. Szóbarátok, Miskolc, Avastetői-Pattantyús Általános Iskola
Fehér Fruzsina
Körtvély Róbert
Krizsán Barbara
Nagy Evelin
Békési Dorottya
Felkészítő tanár: Szikráné Teremi Katalin


- Kavaleczné Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában