Helyi közélet

2010.04.28. 21:40

A Retro Candy evezett a legjobban

<p>Miskolc - A média vizein hajóztak a legjobb ladikosok az Ifjúsági és Szabadidő Házban.</p>

Ki a legjobb újságíró? Ki a legtalpraesettebb újságárus, és ki ismeri legjobban az Inform Média kiadványait? Mindez kiderült a szerdán megrendezett Lapot a diákoknak! (Ladik) országos médiavetélkedő megyei döntőjében, melyet az Észak-Magyarország szervezett.

A megye 8 legjobb csapata gyülekezett szerdán az Ifjúsági és Szabadidő Házban nagy izgalommal, hogy összemérje tudását. A média iránt érdeklődő diákok már az előzetes fordulókban is bizonyították tehetségüket, hiszen írásbeli fordulók után kerültek a legjobbak közé. A jó hangulatot a csapatindulók bemutatása alapozta meg, erre a feladatra szinte mindenki maximális pontszámot kapott.

Nehéz helyesírás

De még csak ezután következett a neheze! A villámkérdésekre ugyanis nem mindenkinek sikerült válaszolnia, és a helyesírási feladat sem bizonyult túl könnyűnek. A diákoknak azonban ez nem szegte kedvét, nagy lelkesedéssel fogtak neki a riportírásnak, a tudósításnak és egy cikk átírásának. Ezt követően már csak csupa játék várt rájuk: újságokat csoportosítottak, némajátékkal játszottak el egy-egy rendkívüli eseményt, megpróbáltak újságot eladni különböző helyszíneken, végül díjat kellett készíteniük, melyet az év legjobb újságírójának adnának.

A csapatok szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, a legtöbbet azonban a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola diákjainak sikerült. Az iskola életében a győzelem már hagyománynak számít, hiszen immár harmadik alkalommal nyerték el a jókais diákok a megye legjobb ladikos csapata címet.

Összejöttek

A győztes Retro Candy csapat természetesen nagyon örült az eredménynek. Nagy Dorottya csapatkapitány azt mondta lapunknak, hogy most már csak az jár az eszükben, hogyan készüljenek az országos döntőre. A felkészülésről annyit elárult: szünetekben és hétvégén is gyakran összejöttek, hogy gyakorolhassák a csapatindulót, és megtanulják az elméletet.

Az országos döntőt május végén rendezik Szolnokon, reméljük, a Retro-Candy ott is hasonlóan szép eredményt ér el.



A legjobb ladikosok

1. Retro Candy, Miskolc, Jókai Mór Református Általános Iskola
Nagy Dorottya
Hudák Mercédesz
Mészáros Fanni
Nyíri Enikő
Kovács Kinga
Felkészítő Tanár: Kiss Lászlóné

2. Szántói Vulkánok, Abaújszántó, Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola
Bauer Réka
Hatvani Kinga
Porubszki Dóra
Pintér Anna
Técsi Lilla
Felkészítő tanár: Körömi Edit

3. Szóbarátok, Miskolc, Avastetői-Pattantyús Általános Iskola
Fehér Fruzsina
Körtvély Róbert
Krizsán Barbara
Nagy Evelin
Békési Dorottya
Felkészítő tanár: Szikráné Teremi Katalin


- Kavaleczné Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában