Helyi közélet

2010.03.15. 14:57

Ünnepi megemlékezés Tardonán

<p>Tardona - Március 15-én délelőtt a tardonai önkormányzat, közös megemlékezésre hívta a település lakosságát a Jókai Mór Emlékszoba és Tájház udvarára.</p>

Az ünnepi megemlékezésre érkezők, már jóval 10 óra előtt gyülekeztek a helyi Református Templom és a Jókai Mór Emlékszoba és Tájház előtti téren, valamint a tájház udvarán.

Az ünnepi műsorra várva, az embereknek volt idejük megnézni a tavalyi évben, három hónap alatt külső felújításra került és megszépült, Református Templomot, ami 2009 októberére készült el. Az ünnepségre érkezőket a kazincbarcikai, Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ citera zenekara fogadta, citerazenével kísért katonanótákkal. Az ünnepséget a himnusz felemelő dallama nyitotta meg.

Ezután a helyi gyerekek, fiatalok, ünnepi műsora következett, majd Danada János, Tardona polgármestere tartotta meg, ünnepi beszédét. Majd az önkormányzat és több civil szervezet koszorút helyezett el az épület homlokzatán lévő emléktáblánál. Ezt követően Pál Lilla rajz-történelem szakos tanár, muzeológushallgató mondott köszönetet az épületben kialakításra került, XX. század terméhez kapott segítségért. Majd megnyitotta az átszervezett Jókai Mór Emlékszoba és Tájház, valamint XX. Század termének kiállítását. A XX. század termében, tardonai lakosokról fennmaradt képekről, dokumentumokról készült fényképmásolatok kerültek kiállításra, többek között az első és második világháborúban harcolt katonáinkról. A kiállítást nagy érdeklődéssel tekintették meg a megjelentek.

Programajánló

Idén is megrendezésre kerül Tardonán a JÓKAI MÓR EMLÉKTÚRA. A túra, 2010. március 27-én kerül megrendezésre.
További információk a www.jokaitura.blogspot.com oldalon!

- Gór Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában