Helyi közélet

2010.03.29. 07:59

DAM: feléled a kohászat

<p>Miskolc - Végéhez közelednek a befektetői tárgyalások a diósgyőri kohászat vagyonára.</p>

A korábban március 25- re ígért szerződéskötés néhány napos csúszással ugyan, de a hét közepéig megtörténik – tudta meg az Észak-Magyarország. A napilap információja szerint a nemzetközi befektetői csoport a mai napon átutalja a jelenleg is foglalkoztatott 157 dolgozó 2,5 havi munkabérét, ami alapfeltétele az adásvételi szerződés aláírásának. Ezt követően szerdáig aláírják a szerződést, s elkezdődhet az újraindítás gyors előkészítése. A befektető tervei szerint három hónapon belül újra termel a diósgyőri kohászat, a mintegy 1,5 éves állást követően újra munka munkába állhat 500 korábbi dolgozó.

A befektetőcsoport hoszzú távú működtetési szándékát bizonyítja, hogy a tulajdonba lépést követő 18 hónapon belül 50 millió eurós (mintegy 13,5 milliárd forintos) beruházást kíván megvalósítani, mely a szükséges korszerűsítéseken túl egy új hengermű telepítését is magába foglalja. Ezzel, és az elektrokemence körszerűsítésével a DAM egy 700 000 tonna kapacitású korszerű miniacélművé válik, amely mind az egyszerű kereskedelmi  acélok, mind a speciális acélok  gazdaságos gyártásával biztosítja hosszú távon a  piaci pizícióját.

Az új hengermű beindításáig a nemesacél hengermű jelenlegi két sorával indul újra a termelés.

ÉM/UM


Kapcsolódó cikkek:

Klaszter: életet vinni a DAM-ba
A diósgyőri iparterületen működő 25 gazdasági társaság, az önkormányzat és a Bay Zoltán Közalapítvány, valamint két helyi kutatóintézet összefogásával kedden megalakult Miskolcon a Diósgyőri Anyagtudományi és Innovációs Technológiai Klaszter (DATIK).

DAM: újabb egy hónap
Egy hónappal tovább dolgozik a DIFO Kft. kötelékében a felszámolás alatt álló DAM 2004 Kft. 157 egykori dolgozója – tudatta közleményben Perpék Ildikó, a kohászat felszámolóbiztosa az Észak-Magyarországgal.

DAM: Lejár a DIFÓ-s foglalkoztatás, hogyan tovább?
Miskolc - Péntek délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó – olvasható az egyik miskolci hírportálon, akiknek Ágotai József, a felszámolás alatt álló társaságban működött Vasas Szakszervezet elnöke részben megerősítette az információt.

Elkelt a diósgyőri acélmű?
Miskolc - Pénteken délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó. A mikom.hu értesülései szerint egy török-szír befektető csoport vásárolja meg a DAM 2004 Kft-t.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában