Helyi közélet

2010.02.28. 11:56

Dalnokok a gáton

<p>Ismét az énekszóé volt a főszerep szombaton az Ady Endre Művelődési Központban, itt rendezték ugyanis, immár tizenegyedik alkalommal a Regionális Énekverseny döntőjét, melynek találó címe: „Ki a dalnok a gáton?"</p>

Az egy hónappal ezelőtti elődöntőre öt megyéből érkeztek az énekesek, Borsodból, Hevesből, Nógrádból, Szabolcsból és Hajdú-Biharból, bár legtöbben Miskolcról, Hatvanból, Ónodról és Hajdúsámsonból neveztek, összesen 35-en, tudtuk meg Spisák Hajnalkától, a verseny szervezőjétől. Végül a döntőbe 23 tehetséges énekes jutott, akik három kategóriában versengtek: felnőtt musical, gyermek musical és könnyűzene, valamint népdal kategóriában. Ez utóbbiban a felnőttek és gyerekek egyaránt színpadra léphettek. A zsűri tagjai voltak: Kerényi Lászlóné ének-zenetanár, Szitás Mariann énekművész és Orosz Sándor népzenetanár. A győztesek: Miklós Annamária (Miskolc) gyermek musical és könnyűzene, Farkas Valéria (Hajdúsámson) felnőtt musical, Tóth Gergő (Hatvan) népdal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában