Helyi közélet

2009.10.12. 19:16

A nemzet sportolója Tokajban

<p>Tokaj - Az 1978-as sakkolimpia gy&#337;ztese,<br /> nemzetk&#246;zi sakknagymester Portisch Lajos Tokajba<br /> l&#225;togatott 2009. okt&#243;ber 10-&#233;n.</p>

A 2004 óta a Nemzet Sportolója díjjal is büszkélkedhető sakkozó felesége és barátai társaságában érkezett a borok fővárosába, ahol tiszteletét tette a város első emberénél, Májer Jánosnál. A Polgármesteri Hivatalban lezajlott, szívélyes hangulatú szombat délutáni beszélgetés során Portisch Lajos elismerő szavakkal szólt Tokaj barátságos, kulturált városképéről és élénken érdeklődött a közelmúltban lezajlott nagyszabású kulturális beruházásokról. Májer János örömmel számolt be a Nemzet Sportolójának azokról a sikerekről, pályázati eredményekről, amelyekkel Tokaj büszkélkedhet. Így szó esett többek között a világörökségi rangról, a Kultúra Magyar Városa díjról és a legutóbb elnyert Idősbarát Önkormányzat elismerésről. De természetesen a jövő beruházásairól is tájékoztatást adott a polgármester a Fesztiválkatlan és az új óvoda mellett a Járóbeteg Szakrendelő építéséről is kapott információkat Portisch Lajos.

A Polgármesteri Hivatalban lezajlott beszélgetés után került sor a városnéző sétára, amikor is a két fő célpont a felújított Kulturális és Konferenciaközpontként működő zsinagóga és a város büszkesége a Paulay Ede Színház volt. Azt pedig kevesen tudják , hogy Portisch Lajos a sakk mellett hobbiként, ám igen magas színvonalon énekel is. Legszívesebben operaáriákat ad elő. Az érdeklődők már több önálló estjét is meghallgathatták. A sakkmester Tokajban is dalra fakadt a színház akusztikáját próbára téve. S a tokaji látogatás kapcsán már szóba került egy tokaji koncert lehetősége is, ahol a főszereplők Portisch Lajos és muzsikus barátai lennének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában