Helyi közélet

2008.12.17. 13:29

Sztrájk: Miskolc buszokat indít Budapestre

<p>Miskolc - Miután a vasutassztrájk a miskolciakat kiemelten sújtja, Káli Sándor, Miskolc polgármestere megbízta az MVK&#160;Zrt-ét, hogy a hétvégén indítson „vonatpótló” buszokat Budapestre és onnan Miskolcra.</p>

Amennyiben a vasutas sztrájk elhúzódik, a rendhagyó buszjárat most pénteken, szombaton, és vasárnap, napi két-két alkalommal közlekedik a miskolci Tiszai Pályaudvar és a budapesti Keleti Pályaudvar (Kerepesi úti parkoló) között.
Káli Sándor kiemelte: nem kíván beleszólni a sztrájkolók ügyébe, de azt elfogadhatatlannak tartja, hogy a karácsonyi ünnepek előtt és az egyetemi vizsgaidőszak közepén megbénul a város vasúti összeköttetése a fővárossal.

„A vasutasok sztrájkja nem hozhatja kiszolgáltatott helyzetbe az embereket.”- mondta apolgármester. A Miskolc Holding Zrt. és az MVK Zrt. munkatársai a közösségi közlekedés jogszabályait betartva és a komfortos közlekedés lehetőségét megteremtve indítják útjára a miskolci különjáratú buszokat.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. távolsági közlekedésre alkalmas – 42 fő befogadására képes – autóbusza, Miskolcról 7:00 és 15:00 órakor, Budapestről 10:00 és 18:00 órakor indul el. Az autóbusz az autópályán Budapest előtt egyszer áll meg 10 perc pihenőre. A céljáratokon bárki utazhat lakóhelyétől függetlenül, aki előző nap telefonon regisztrálja magát az MVK Zrt. ügyfélszolgálati telefonszámán.

A vonatpótló különjárati autóbusz regisztrációs telefonszáma: 06-46-504-810
Amennyiben jelentős túljelentkezést regisztrálnak a közlekedési társaság munkatársai a szervezők újabb járatokat indíthatnak. A városvezetés és a közlekedési társaság rendkívüli akciója nemcsak segítség az utazóknak, hanem egyben jótékonysági akció is. Az utazás javasolt „menetdíja” felnőtteknek 1000 Ft / utazás, gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/utazás, amely 100 százalékban adománynak számít. A felajánlásokból befolyt összeg a Miskolci Állatsegítő Alapítványt illeti meg, segítve az új állatmenhely kialakítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában