Helyi közélet

2008.10.28. 15:15

Ötszáz milliós fejlesztés a Bódva-völgyben

<p>Bódvaszilas, Szendrő, Edelény - A regionális tanács döntése alapján ötszáz milliós turisztikai fejlesztésre nyílik majd lehetőség az elkövetkezendő években a Bódva-völgyi településeken.</p>

A História-völgy néven beadott pályázatukon a településeken épített örökségvédelmi fejlesztéseket valósítják meg. Többek között megújulhat templom, vár, kolostor és elkészülhet a világ legnagyobb könyve is. A Bódva-völgye a 33 leghátrányosabb térség fejlesztésére elkülönített forrásból csaknem 4 milliárd forintot használhat fel vállalkozásfejlesztésre, térségi és közösségi célokra. A mikrotérségi rendezvényeken Szendrőben, Bódvaszilason, Edelényben vitatják meg a feladatokat. Részesei lehetnek az ország azon 13 kistérségének, ahol központi forrásból támogatott sport- és szabadidős stratégia valósulhat meg. Szaniszló János, a társulás elnöke elmondta: a foglalkoztatás elősegítése érdekében kiírt közmunka pályázaton is indultak és 47 településen 37 ezer embernek adhatnak napi elfoglaltságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában