Helyi közélet

2008.10.22. 17:50

Szerződéskötés kórházüzemeltetésre Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - Az&#160;önkormányzat szerdán rendkívüli képviselő-testületi ülésen határozott arról, hogy megköti a Kazincbarcikai Városi Kórház vagyonkezelői jogának átadásáról szóló szerződést.</p>

Minderről Maros Évátótól, az önkormányzat sajtószóvivőjétől értesültünk. Mint ismeretes a Debreceni Egyetem pályázaton nyerte el a húsz évre szóló egészségügyi közfeladat ellátását és az ahhoz kapcsolódó vagyonkezelői jogot.
Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere arról beszélt: felelős városvezetőként nagy örömnek tartja azt, hogy révbe ért a Kazincbarcikai Kórház sorsa, megnyugtató módon megoldódik több mint 100 ezer ember betegellátása. Az önkormányzat ugyanis az elmúlt egy esztendőben arra törekedett, hogy a lehető legjobb megoldást találja meg az egészségügyi ellátásra.
A szerződést Kazincbarcika önkormányzata, a Kazincbarcikai Városi Kórház, a Debreceni Egyetem és az egyetem által a működtetésre létrehozott társaság, a DE OEC Kazincbarcikai Kórház Korlátolt Felelősségű Társaság képviselői írták alá. Szitka Péter azt is megemlítette: a cél az, hogy 2009. január elsejétől már az új cég üzemeltesse a kórházat.
B.Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában