Helyi közélet

2008.09.27. 09:10

Tiszta lappal indulnak

<p>Miskolc - Találkozóra hívta Orosz Lajos alpolgármester a miskolci kerékpáros közösségek képviselőit.</p>

A frissen megalakult Magyar Kerékpáros Klub miskolci csoportja és a kerekpar.net internetes fórum köré szerveződött fiatalok képviselői természetesen kedvelt közlekedési eszközükön érkeztek a találkozóra. A megbeszélésen közös célként fogalmazták meg: biztonságos közlekedést igyekeznek kialakítani az összes érdekelt bevonásával – tudtuk meg F.Nagy Zsuzsától, a miskolci ökológiai intézet vezetőjétől.

A városháza részéről jelezték, nem ragaszkodnak a korábbi koncepciókhoz, tiszta lappal indítják útnak az együttműködést. Szabó Tamás (SZDSZ) frakcióvezető személyében kerékpárügyi megbízottat jelölt ki Káli Sándor polgármester. A következő hetekben tovább folytatódik a párbeszéd, azért, hogy a novemberben a közgyűlés elé kerülő közlekedésfejlesztési koncepcióban már a bringások szempontjait is figyelembe tudják venni. Egy hét múlva ismét találkoznak az érdekeltek, akkor kétkerekűn járják végig Miskolc kerékpáros gócpontjait

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában