Helyi közélet

2008.09.15. 10:05

Miénk a vár - aláírásgyűjtés

<p>Miskolc – A jelenlegi kétszáz forintos bankjegy helyett érmével fizethetünk majd, várhatóan a jövő év első felétől.</p>

A Magyar Nemzeti Bank döntése alapján október elején interneten és telefonon lehet majd szavazni a tervekről. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa idén júniusban döntött úgy, hogy a jelenlegi kétszázas bankjegyet 2009-ben érme váltja fel. A műszaki paramétereket, vagyis az érme anyagát, méretét, súlyát és kialakítását szakmai és civil szervezetekkel közösen határozták meg. Az egyeztetések alapján eldőlt, hogy az új kétszázas két eltérő fém ötvözetéből összeállított érme lesz. Hasonlít majd a mostani százasokra, de kívül lesz a sárga, és belül az ezüst színű ötvözet. Az új kétszázas a jelenleg forgalomban lévő érméknél nagyobb lesz, vagyis a mostani ötven forintos méretét is meghaladja majd.

Maradjon rajta a Diósgyőri Vár

Az Első Miskolci Társaskör Alapítvány alapítójaként a Diósgyőri várban dr. Szinay Attila, önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón ismertette kezdeményezésüket. Számos miskolci lakos megkeresésére reagálva, aláírásgyűjtésbe kezdenek azért, hogy a Diósgyőri Vár képe kerüljön fel az új fizetőeszközre is. Szándékaink szerint véleményüket írásban is eljuttatják az MNB részére. Az gyűjtést aktivisták segítségével végzik egy hónapon keresztül, de várhatóan ott lesznek a vár és az Ady Művelődési rendezvényein.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában