Helyi közélet

2008.08.22. 08:49

Újabb durva, parkolós történet Miskolcon

<p>Miskolc - "Az egyik alkalmazottjuk a kocsi elé ugrott, és elkezdte az autót fotózni előlről és hátulról is...” - Levél olvasónktól.</p>

A felsőzsolcai Janik Csaba leveléből idézünk. Címzett a Régió Park, másolatot kapott lapunk és a fogyasztóvédelem. A levélből idézünk:

„... Az Utitz Béla úton, a Fehér Holló patika előtt felháborító dolog történt. A Papszer felől közelítettem meg a patikát. A lámpától kikanyarodva a patika felé kocsisor volt, ezért a feleségem, még mielőtt leparkoltam volna, kiszállt az autóból és elindult a patikába a gyógyszert kiváltani, de ha a parkolóautomatához megy, sem tudta volna időben megváltani a jegyet. Amint a lámpa zöldre váltott és elindult a kocsisor, elkezdtem beparkolni. Amit nem sikerült befejeznem, mert az egyik alkalmazottjuk a kocsi elé ugrott, és elkezdte az autót fotózni előlről és hátulról is.

Teljesen ledöbbenve

Teljesen ledöbbenve kérdeztem tőle, mit csinál. Erre közölte, mivel nincs érvényes parkolójegyem, megbírságol, és már rakta is ki a csomagot a szélvédőre. A bírságolás több szabályt is megsért. Mégpedig:

Parkolásnak az minősül, ha leállítom a motort, bezárom az autót és eltávolodom tőle (KRESZ). Ha a gépjármű vezetője a gk.-ban marad 5 percig, ha árut pakol 15 percig, várakozásnak minősül. A táblák a várakozást sem tiltják, ezekről a helyszínen meg lehet győződni.

Az Önök szabályzatát, miszerint a parkolás megkezdése után a legközelebbi parkoló automatából megvásárolom a jegyet, és visszajutva az autóhoz azt jól látható helyen elhelyezem (tehát a beparkoláskor még nem kell és nem is rendelkezhetek érvényes jeggyel) megengedett. A legközelebbi automaták 80 illetve 100 m.-re vannak.

Csalás és szándékos károkozás bűntette.

A magántulajdon megsértése, amikor az alkalmazottjuk a saját gk.-hoz hozzányúlt.

Tanú is van

Az esetre tanúm is van, aki végignézte az egész eljárást, mi több nem egyedül jártam így.( Pl.: az Észak-M.-ban eddig megjelent cikkek és az Önök honlapján megtalált fórum hozzászólások ill. a patikában dolgozó alkalmazottak elmondása szerint is). Ha többen is ezt az eljárást panaszolják, valószínűleg valahol hiba van a rendszerükben!!! Vagy csak a pénz mindenáron való beszedéséről szól a dolog, akár törvénytelen úton is?

Még egyszer hangsúlyozni szeretném, még be sem fejeztem a parkolóhelyre való beállást, amit a fotók is bizonyítanak, a biztonsági övem még bekapcsolva volt, a motor még járt, az autó hátsó része még kilógott kismértékben az útra. Valószínűleg repülnöm vagy fénysebeséggel kellett volna közekednem, hogy elérjem a parkolóórájukat. Vagy már előre meg kellett volna váltanom a jegyemet mielőtt beállok a parkolóhelyre??

Telefon a céghez

Az eset után kértem az alkalmazottjuktól, hogy ne hagyja el a helyszínt, mert rendőrt szeretnék hívni, aminek ő nem volt hajlandó eleget tenni. Egy szemvillanás alatt felszívódtak. Vajon miért? Ezek után telefonáltam a cégüknek... Kértem, vegyenek fel hivatalos panaszt az ügyről, amiről írásos választ kérek. (A cég munkatársa) erre nem volt hajlandó, annyit közölt, hogy majd megkérdezi az alkalmazottjuktól, mi történt. Sem a rendszámomat, se semmilyen azonosítót nem volt hajlandó felírni.

Kérdem én: így hogyan lehetséges utánanézni valaminek. Továbbá közölte, ha nem tetszik az eljárás, menjek be az irodájukba ahol személyesen tehetek panaszt. Erre sajnos nem volt módom, mivel a hátsó ülésen volt a 11 hónapos kislányom, akinek 1/2 óra múlva ennie kellett.

Kérem az ügyem kivizsgálását és jogszerű rendezését (a bírság törlését írásban, bocsánatkérés az okozott kellemetlenségért), továbbá a törvénytelenül eljáró alkalmazottjuk felelőségre vonását.Továbbá kérném közölni a felettes szervük elérhetőségét, mivel a honlapjukon ezen információ sehol nem található meg...”

Kapcsolódó cikkek:

Durva parkolós történet Miskolcról

Igencsak durva történetet osztott meg az Észak-Agora Miskolc közösségével az egyik tag.

Durva parkolós II. – a másik verzió - Borsod-Abaúj-Zemplén

Miskolc - Íme a parkolóőrök verziója. Durva parkolós történetünket - amit az Észak-Agora Miskolc egyik levelezője írt meg nekünk – hazugnak mondják a ...

Durva parkolós III. - Interjú Stefán Csabával

Miskolc - Sorolhatnánk a durvábbnál durvább minősítéseket, jelzőket, amelyekkel nem ritkán találkozunk parkolóellenőrökkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában