Helyi közélet

2008.08.25. 10:31

Ilyen lett, a szebb napokat látott HEMO

<p>Miskolc - „Ez az én városom” hirdeti egy szép falfestés az egyik belvárosi ház oldalán Miskolc nevezetességeit.&#160;<DIA alt="Ilyen lett, a szebb napokat látott HEMO 2008.08.25." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ilyen_lett__a_szebb_napokat_l_tott_HEMO_200/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ilyen lett, a szebb napokat látott HEMO 2008.08.25." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/hemo.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

De vegyük csak közelebbről szemügyre a házat! Első pillantásra látszik, hogy a szépen lefestett tűzfal csak a belváros felé mutat rendezettséget. Szembe állva az épülettel rögtön kiderül, ez egy régen elhagyott ház. Az ajtó elé szerelt vasrács már nem sokáig tartja magát a hétvégi éjszakákon arra haladó erős fiúk, vagy „lakást” kereső lecsúszott emberek előtt.

A megmaradt vakolat már nem sokáig védi a megkopott testvérei mellett megbúvó téglákat. A pince ablakain kinövő gyom, szép zöld színben pompázik, ezzel kicsit feldobva az épületet. Nem is sorolom tovább, szomorú látvány. Az idősebb miskolciak talán még emlékeznek erre a házra. Ez volt a Helyőrségi Művelődi Otthon, közismertebb nevén a HEMO.

A nyolcvanas évek végéről vannak első emlékeim innen, sorkatonai sofőrként hordtam ide a hivatásos katonákat minden féle vidám rendezvényre. Az autók alig fértek el az utcában, pedig akkor még nem volt ennyi belőlük. A késő délutáni órákban hatalmas tömeg hömpölygött az ajtón.

Ha jól emlékszem, kb 10 éve voltam itt egy Mikulás ünnepségen fotózni. Meghitt hangulat, mosolygós arcok, meg ami ilyenkor lenni szokott. Ez az utolsó emlékképem, ami kicsit más mint a mostani állapot.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában