Helyi közélet

2008.08.30. 16:28

„Az UV-dombból mára nem maradt semmi”

<p>Miskolc - Az ünneplőknek felemás érzésük volt a Miskolci Egyetem jubileumi diplomaátadó ünnepségén szombaton. Főleg azoknak az egykori évfolyamtársaknak, akik csaknem 40 éve nem találkoztak.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Miskolci Egyetem jubileumi diplomaátadó 2008.08.30."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Miskolci_Egyetem_jubileumi_diploma_tad__200/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Miskolci Egyetem jubileumi diplomaátadó 2008.08.30." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Mint mesélték: boldogok és szomorúak is egyben, hiszen örülnek, hogy találkozhatnak egykori barátaikkal, de azt is látják, hogy sokan vannak, akik már nem lehetnek itt az ünnepségen. A hivatalos rendezvény előtt az egyetem aulájában gyűltek össze a Gépészmérnöki és Informatikai Kar egykori diákjai, és barátaikkal, évfolyamtársaikkal elevenítették fel a régi szép időket. Volt, aki ezt a jeles eseményt arra is felhasználta, hogy a campus jól ismert helyeit felkeresse. Az emlékek azonban nem mindig voltak kellemesek, hiszen volt, olyan hely, amelyet nem volt jó látni, példéul az egykori UV-dombot. Dr. Frucht József szomorúan mesélte, hogy az egyetemi futballpálya mögött található UV-dombra megpróbált feljutni, de a csalán összecsípte, minden tiszta gaz. Az évfolyamok utóvizsgáinak emlékét őrző hely, ma már nem őriz semmit – mesélte. Érdemes kimenni oda, csak romjaiban létezik, pedig ez volt szenvedéseink emléke – tette hozzá.

Egyetem és város
A diáktársakkal való találkozás azonban feledtette a szomorú dolgokat is. Juhász Miklós  fotóművész nemcsak az 50 éves találkozójára érkezett, de műveiből kiállítás is nyílt az egyetem aulájában. Egykori évfolyamtársainak büszkén mutatta a képeket. Közben elmesélte lapunknak, hogy sokakat márcsak a névtábláról ismer meg és sajnos a 25 fős tankörből már csak 11-en élnek.
Az ünnepélyen dr. Patkó Gyula, az egyetem rektora mondott beszédet és adta át az arany okleveleket. Beszédében kiemelte a város és egyetem jó kapcsolatát, példaként említve az idén is megrendezendő kutatók éjszakája programot. Valamint a jubileumi diplomaátadó új színfoltjának nevezte, hogy az idén először az 55 éve végzettek is találkozhattak a campusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában