Helyi közélet

2008.07.19. 11:26

"Kutyaviadal" Miskolc-Tapolcán

<p>Egyfajta "kutyaviadal" játszódott le Miskolc-Tapolcán a közeli napokban. De a harc nem ebek, hanem a kutya és annak gazdája, valamint a megharapott lány és a védelmére kelő közterület felügyelők között történt... &#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/BTK.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

Egy turistaként Tapolcán járó budapesti lányt harapott meg a kutya az utcán, amikor a társaságában lévő férfi közbelépett és megpróbálta távol tartani a támadó ebet. A kutya - a rendelkezésre álló adatok alapján feltételezett - tulajdonosa azonban nem fékezte meg házőrzőjét, hanem arra a férfire támadt, aki a megharapott lány védelmére kelt. Többször meg is ütötte a védelmezőt.

A közelben szolgálatot ellátó közterület felügyelők is megpróbáltak beszállni a megharapott lányt védelmező férfi oldalán, de az eb tulajdonosa őket sem kímélte. Velük is dulakodni kezdett. Az eb pedig csattogtatta állkapcsát. Megcibálta az egyenruhások ruházatát.

A kialakult különös "kutyaviadalnak" végül a helyszínre hívott rendőrök vetettek véget. A kutya - felételezett - gazdáját őrizetbe vették. Arról nincs információ, hogy mi történt a harapós kutyával a későbbiekben.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában