Helyi közélet

2008.07.17. 17:24

Két (másik) polgármester véleménye

<p>Közhasznú, illetve közcélú foglalkoztatottak is biztosítják Kesznyétenben a közbiztonságot. Mi erről a véleménye két másik település polgármesterének? Követik-e a példát?</p>

Nagy Imre polgármester, Sajóbábony:

Jó ötletnek tartom a kesznyéteni polgármesterét, de nálunk nem indokolt, hogy közcélú és közhasznú foglalkoztatottakkal szervezzünk járőrszolgálatot. Itt 40 fős polgárőrség van, minden éjjel központi telefonügyeletet tartanak, járőröznek is.

Plusz most van alakulóban egy úgymond civil szerveződés, Riadólánc néven, amely fénykép-felvételekkel és egyéb módon hívja fel a figyelmet a közbiztonságot veszélyeztető jelenségekre.
Bábonyban 10 éve, amióta a polgárőrség hatékonyan tevékenykedik, csak elvétve volt pincebetörés, jelentősen csökkentek a külterületi lopások, közintézményt pedig egyáltalán nem károsítottak meg.

Varga László polgármester, Taktaharkány:
Több okból sem tartom követendőnek a kesznyéteni "példát". Elsősorban amiatt, mert a közhasznú, közcélú munkára felvetteket szerintem nem lehet kitenni az efféle feladattal járó esetleges attrocitásoknak. Nem vagyok biztos abban sem, hogy munkajogi szempontból beletartozik-e a közbiztonság, illetve az állami tulajdon védelme a végezhető tevékenységek körébe.
A közbiztonságot csak biztosítsa a rendőrség, illetve védje a polgárőrség! Méghozzá legyen ugyanolyan fontos vidéken, mint a főváros II. kerületében. És végül: anyagilag sem biztos, hogy a pótlékok miatt megéri a délutáni vagy éjszakai foglalkoztatás.

Előzmény:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában