Helyi közélet

2008.06.27. 16:36

Szendrő: összefogtak, gyarapodnak

<p>Szendrő - Tizenkettedszer rendezik a hét végén a Szendrői Napok eseményeit. Péntek délelőtt ünnepi testületi ülést tartottak a Közösségi Házban.&#160;<DIA alt="Ünnepi testületi ülés a Szendrői Közösségi Házban " height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_nnepi_test_leti__l_s_a_Szendr__337_i_K_z_s/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ünnepi testületi ülés a Szendrői Közösségi Házban " src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A szép számú érdeklődő előtt – megjelent többek között dr. Orosz Gábor, az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének vezetője – Szaniszló János polgármester sorolta fel, hogy az elmúlt hónapokban többek között felújították a főteret, az önkormányzati hivatal és a rendőrség épületét, utakat és járdákat építettek. Összefogtak a civil szervezetekkel, a történelmi egyházakkal, a többcélú társulással, s döntéseik előtt figyelembe vették a helyi lakosság igényeit.

Köszöntések

A polgármester nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte Kovács Ferencné Icuka óvónénit, önkormányzati képviselőt, a helyi óvoda volt vezetőjét és Bartha János aranydiplomás pedagógust, valamint a szendrői egyházakat a város zászlajával ajándékozta meg. A zászlókat Ködmön Ferenc katolikus esperes, Benke András református tiszteletes és Moldván Tibor görös paróchus vette át.

Solymos Tóni énekel

Két motorral gazdagodott a helyi rendőrőrs, a mentőállomás pedig kistérségi támogatással esetkocsit kapott. A hét végén egymást követik a szórakoztató műsorok. Fellép többek között a helyi népdalkör és gyermektánc csoport, továbbá nagy érdeklődés előzi meg a honfoglalás kort idéző programokat és a várjátékokat. Ma este fél tíztől tüzijátékot rendeznek, majd a népszerű Solymos Tóni szórakoztatja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában