Helyi közélet

2008.05.07. 06:42

Több mint félszáz "objektív" fotó készült már

<p>Több mint félszáz, az objektív felelősség szabályának alkalmazására alkalmas fotó készült a május elsejei objektív felelősség alkalmazásának hatálybalépése óta megyénkben.</p>

Valamikor mosolyfotónak, és a vele érkező büntetési csekket mosolycsekknek nevezték a gépjárművezetők. Amennyiben valaki gyorsabban hajtott a kelleténél és lefotózták, utólag és váratlanul postán érkezett a fekete leves.

A mostani objektív felelősség azt jelenti, hogy amennyiben nem a gépjármű üzembentartója vezeti a kocsit vagy motort és mást, akkor is automatikusan közigazgatási szabálysértés körében büntetést rónak ki rá. Kivéve, ha papíron is kölcsönadta járművét a rokonnak, ismerősnek.

Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa arról tájékoztatott, hogy az első négy napon már hatvannégy darab, az objektív felelősség alkalmazására alkalmas fotó készült, és tizenöt szabálysértési határozat már megszületett. A gépjármű üzemeltetői megkapják a törvény szerinti szabálysértési határozatot.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában