Helyi közélet

2008.04.09. 07:18

Le akarta kaszabolni családját Mezőkövesden

<p>Mezőkövesd - Akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat az a mezőkövesdi férfi, aki még 2006 karácsonyán késsel akarta lekaszabolni családtagjait. Feleségét és gyermekeit bántalmazta, majd késsel fenyegette...&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

A két esztendővel ezelőtti karácsonyi vérontást az éppen ott tarózkodó ismerős férfi akadályozta meg, mert a késsel hadonászó és a gyerekek ruháit összevagdosó férj kezét lefogta. A dühöngő apa még így is sérüléseket okozott.

Igaz azonban az is, hogy a vérontást megakadályozó vendégként érkező férfi „öntött olajat a tűzre”, amikor felemlegette, hogy a család két gyerekét nevelőotthonba viszik, amiért loptak. Emiatt ugyanis az apa néhány nappal korábban egyszer már rátámadt felségére és gyerekeire. Akkor a család elmenekült és szent estére tértek ismét haza.

Az ügyből végül feljelentés és büntetőeljárás lett. A közelmúltban készült el a vád, ami szerit az apát több emberen részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolták meg. A periratot pedig megküldték a megyei bíróságra.

Kapcsolódó cikkek:

Nem akart szúrni
"Nem akartam megszúrni a fiút – mondta - de amikor a sörözőből feljöttem barátaimmal, többen is követtek bennünket. Engem a falhoz löktek és sörösüveggel le akartak csapni. Ekkor vettem elő a kést, amit egyik cimboránknak vettünk ajándékba, de nálam maradt."

Szurkálás a hajléktalanszállón
Megszurkálta 35 éves társát egy 34 éves férfi a győri hajléktalanszállón.

Újabb késelés: az áldozat egy hajdúdorogi tinilány
Ismeretlen tettes szúrt oldalba egy 16 éves lányt Hajdúdorogon egy Agyag utcai családi ház udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában