Helyi közélet

2008.04.02. 12:28

Avasalja: csőcsere lesz – ki fizeti?

<p>Miskolc - A vízművek a robbanást előidéző vállalkozóra kívánja terhelni a csőcsere költségeit. A miskolci Avasalja utcában mintegy 80 méteres szakasz sérült meg a földben.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Robban_s_az_Avasalja_utc_ban_2008_03_30_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Robbanás az Avasalja utcában 2008.03.30." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Robbant_s__k_rh_z_2008_03_30_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Robbantás, kórház 2008.03.30." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/search/avasalja/members.boon_szerkesztoseg/flv-robbanas1-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/search/avasalja/members.boon_szerkesztoseg/flv-robbanas2-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Miskolcon, az Avasalja utcában az elmúlt hétvégén történt robbanás miatt a Mivíz Kft. által üzemeltetett szennyvízrendszer jelentősen megrongálódott. Bereznayné Péntek Zsuzsanna, a Mivíz marketing főelőadója a következőkről tájékoztatott bennünket:

A helyreállítás érdekében jelenleg folynak a tárgyalások a kivitelezővel. Ami már most is megállapítható: egy körülbelül 80 méteres szennyvízvezeték-szakaszon történt sérülés, amely jelenleg még nincs feltárva, de előreláthatólag a felét a keletkezett sérülések miatt cserélni kell.

A vezetékcsere ideje alatt a szennyvízelvezetésre többféle megoldás kínálkozik. Az egyik lehet szippantóautókkal, a másik átemelős, úgynevezett provizor szivattyúval.(A még ép aknába beleteszik a szennyvízszivattyút, nyomócsövön továbbvezetik a következő sértetlen csatornáig, majd a hálózatba engedik a szennyvizet.)
A felmerülő költségeket a Mivíz Kft. a robbanást előidéző vállalkozóra kívánja terhelni.

Várhatóan nehézséget okoz az üzemzavar elhárításában, hogy szűk az utca, mélyen van a szennyvízcsatorna, illetve közel a többi közmű. Mindezek megnehezítik az átépítést.

Az új szennyvízvezetékek lefektetésének befejezéséig a miskolci vízművek a megszokottnál gyakoribb ellenőrzéssel – minden nap – végez a hálózat ezen szakszán ellenőrzéseket, amennyiben szükséges, beavatkozást.
SZG

Kapcsolódó cikkek:

Csatornarobbanás miatt már senki nincs kórházban
Valamennyi, a miskolci csatornarobbanás kapcsán a megyei kórházba került személy elhagyta a toxikológiai osztályt szerdán. A vizsgálatok alapján nem feltételezhető, hogy maradandó egészségkárosodást okozott volna a szer.

Jegyzetünk: "Érthetetlen"
Az apával beszéltem. Ott ült vasárnap kora délután nem messze a házuktól, a járdán. Borostásan, kopottan, szánnivalóan. Abban maradtunk, hogy nem idézem a szavait. Mondtam: nem akarok ártani. Ha akarnék, se tudnék, de szerintem nagy bajban van a fia. Azt hiszem, ő is így látja. Ők is így látják.  Szabados Gábor jegyzete.

"Azonnal oltsa el a cigarettát!"
Negyvennégy embert láttak el szombaton a megyei kórházban. Közöttük néhány volt a „civil”, a többiek rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmisek, vízművesek. Hármukat kérdeztük a kórházban.

A robbanás helyszínéről és a kórházból jelentjük
Vasárnap kora délután jártunk a miskolci Avasalja utcában, a lezárt útszakaszon is. A lakóházak még mindig üresek, gazdáik rokonoknál kaptak helyet még szombaton, amikor evakuálták őket.

Gázrobbanás-sorozat Miskolcon az Avasalja utcában
A rendőrség lezárta az Avasalja utcát Miskolcon, mert a szennyvíz csatornában történt gázrobbanás miatt, a csatorna csöveken keresztül az épületek fürdoszobáiban is vészhelyzet alakult ki.

Miskolcon szabad az Avasalja
Vasárnap délután fél 5 körül a katasztrófavédelem értesítette azokat az Avasalja utcaiakat, akiknek el kellett hagyniuk otthonaikat, hogy feloldották a zárlatot, visszaköltözhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában