Helyi közélet

2007.12.21. 06:07

Szén, vagy szalma, avagy oldalak játéka?

<p>Én most már nem győzöm kapkodni a fejem a szerencsi szalmaerőművel kapcsolatos pró és kontra érvek kereszttüzében. <STRONG>Szaniszló Bálint jegyzete</STRONG></p>

Én most már nem győzöm kapkodni a fejem a szerencsi szalmaerőművel kapcsolatos pró és kontra érvek kereszttüzében. Szubjektív hozzászólások sorozata, tudományos értekezések, érvrendszerek garmadája lát napvilágot a különböző fórumokon. A megszólalások egy része nem nélkülözi a politikai felhangot. Egyik oldal azt állítja, hogy a másik oldal egyik benfentese számára fontos, hogy megépüljön a később aranybányának számító szaalmaerőmű, a másik oldal pedgi azt, hogy az egyik oldal pártelnöke érdekeit sértené az erőmű, ezért tiltakoznak ellene. És – állítólag – a döntésnél is az éppen többségben lévő másik oldal akarata érvényesült.

Most újabb front nyílt meg, a megyei önkormányzat is napirendjére tűzte a szalmaerőmű kérdését. A határozattervezet egyik pontja az volt, hogy fel kell szólítani a beruházót, hogy jövő nyárig függessze fel az építkezést, mert addig befejeződnek a nemzetközi vizsgálatok. A közgyűlés is abból a bizonyos egyik és másik oldalból áll.
Az ominózus másik oldal a tervezett idézett pontját nem kívánta megszavazni, a többivel egyetértett. Az egyik oldal ebből sejteni vélte, hogy az a bizonyos politikai összefüggés lehet a ludas. Végülis a döntésnél most az egyik oldal győzött, mert most ők voltak többen.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában