Helyi közélet

2007.12.10. 19:08

Elbúcsúztatták a csapatzászlót a határőrök

<p>Miskolc - Az utolsó évértékelő beszámolót tartották meg a Miskolci Határőr Igazgatóságon hétfőn délelőtt. Januártól a rendőrségbe integrálva, rendőrként teljesítenek szolgálatot az eddigi határőrök.&nbsp<dia width="850" height="630" alt="Határőrség 2007.12.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hat_r__337_rs_g_2007_12_10_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Határőrség 2007.12.10." /></a></dia>&#160;<dia width="850" height="630" alt="Elbúcsúztatták a csapatzászlót a határőrök, 2007.12.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Elb_cs_ztatt_k_a_csapatz_szl_t_a_hat_r__337/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Elbúcsúztatták a csapatzászlót a határőrök, 2007.12.10." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-hatarorseg-bucsuja_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A Miskolci Határőr Igazgatóság (MHI) hétfőn délelőtt megtartott év végi állományülésen, 2007 munkaértékelésén szinte valamennyi résztvevő a könnyei kicsordulásának megakadályozásával küszködött, ugyanis több évtizedes fennállása után jövőre lényegében megszűnik, a rendőrségbe integrálódik a határőrség. Rolyák József dandártábornok, az MHI vezetője értékelte a schengeni csatlakozásra felkészülés eredményességét. kollégáinak megköszönte, hogy az utolsó pillanatig kitartottak és ellátták feladatukat abban a bizonytalan helyzetben, ami az rendőrséggel történő integrációt is segítette.

Parancsvégrehajtás

Béndek József, országos határőr parancsnok megköszönte kollégái helytállását, és arra ösztönözte őket, hogy a rendőrség szervezetében is megtalálják helyüket. Jelen volt a búcsúünnepségen dr. Vereczkei Csaba ezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is, aki felidézte az éppen húsz esztendővel ezelőtt a határőr igazgatóságon átélt pillanatokat, amikor határőr tizedeseként éppen a határőr igazgatóság laktanyájában "kiskatonáskodott". Azt mondta, a ma még határőrség kötelékében álló, de januártól a rendőrség testületénél szolgálatot teljesítő határőröknek, hogy lényegében mindkét szervezet fegyveres szolgálatként, hasonló esküvel és követelményrendszerrel, parancsot végrehajtva dolgozik. Csupán annyi változik most számukra, hogy immár rendőrként végzik majd a megszabott feladatot.

Történelmi folyamat

Dr. Orosz Gábor, a közigazgatási hivatal képviseletében fogalmazta meg azt a történelmi folyamatot, ami végül az integrációhoz vezetett. Magyarország schengeni csatlakozásával ezen a határszakaszon már nincs szükség a határ hagyományos őrzésére. A rendőrség a megyében most közel ötszáz volt határőrrel erősödik meg. Végül dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnökeként, és egy személyben a védelmi bizottság vezetőjeként köszönte meg a határőrök áldozatos munkáját. Végső momentumként Rolyák József és Béndek József térdre borulva csókolta meg és búcsúztatta el a Miskolci Határőr Igazgatóság csapatzászlóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában