Helyi közélet

2007.11.29. 19:52

"Tele van a környék lövedékkel"

<p>Kisgyőr - A kisgyőriek szerint az egykori lőtér miatt még nagyon sok bomba hever az erdőben és a mezőn. Ebből röpült a levegőbe egy csütörtökön délelőtt, amikor az ötven esztendős férfi darabokra akarta vágni a szerkezetet.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Robbanás Kisgyőrben 2007.11.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Robban_s_Kisgy__337_rben_2007_11_29_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Robbanás Kisgyőrben 2007.11.29." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-granatszeleteles-kisgyorben_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Negyedtizenegy előtt hajtott ki a volán Kisgyőrből a faluból, amikor hatalmas dörrenő hang hallatszott. Ezért a sofőr azonnal megállt, mert azt hitte, szétdurrant a kerék. Mint néhány másodperccel később véres valóságként kiderült, néhány méterre busztól, a Fenyő utcai ház udvarán robbanás történt. Egy hadi lövedék röpült a levegőbe. A fél méter hosszúságú ágyúlövedék attól indult be, hogy az ötven esztendős férfi darabokra akarta vágni a szerkezetet, hogy fémhulladékként pénzt csináljon belőle. A lövedéket a környéken gyűjtögette, mint mások is. Azt mondták az utcában élők közül néhányan, hogy a minap három mázsa ilyen hulladékot vitt már be egy MÉH telepre. A férfi barátjánál a rendőrök ugyancsak lefoglaltak jó néhány lövedéket.

Lezárták a környéket

A szerencsétlenül járt férfi hozzátartozói néhány ház távolságra laknak a tetthelytől. Amikor meghallották a robbanás zaját, azonnal a házhoz rohantak, és mentőt hívtak. A közelben tartózkodtak a Spider Miskolci Speciális Mentők is, akik közreműködtek a végtagjain roncsolt sérüléseket szenvedő férfi ellátásban a mentőknek. A mentők mellett a rendőrök, határőrök és a tűzoltók is kivonultak. Civilek nem mehettek be a ház száz méteres körzetébe. A szomszédos házak lakóinak pedig azt mondták, hogy menjenek be lakásaikba. A tűzszerészek koradélután érkeztek meg és szállították el, majd semmisítették meg a többi bombát.

Lőtéri terület volt

Tamás Sándor, aki egy utcával távolabb lakik arról beszélt lapunknak, hogy a hatvanas évekig lőtér húzódott a falu mellett. Itt lőtték be az ágyúkat. Ezért található még mindig sok lövedék a környéken. Arra emlékszik, hogy 58 környékén egy juhász a mezőn talált egy fel nem robbant bombát, amit megbabrált és az egyik kezét elvitte a detonáció. Azóta nem tudnak ilyen szörnyűségről. Legfrissebb információként lapzártánk előtt megtudtuk, hogy a kórházban kezelt férfi állapota válságos. Két lábát és egyik kezét amputálni kellett. Több liter vért kapott műtétei során. Három nap szükséges ahhoz, hogy életesélye valamilyen irányba eldőljön.

Kapcsolódó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában