Helyi közélet

2007.11.21. 18:30

Pályázhatott-e a megyei kórház ?

<p>Kazincbarcika - Felröppentek olyan hírek, hogy a kazincbarcikai kórházra állítólag lényegében nem is pályázhatott volna a megyei kórház. Megkérdeztük az ügyben illetékeseket: mi az igazság ?<BR /></p>

Dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke: - Gondolom az lehet a kifogás a megyei kórház ellen, hogy nem saját fenntartású intézmény. Nem a megyei kórház a pályázó, hanem a kabai Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft. Szakmai oldalként azonban szeretnénk bevinni a megyei kórházat. Amennyiben nyernek, akkor partnerként kívánnak résztvenni. A pályázati bizottság majd eldönti: megfelelnek-e a kiírási követelményeknek.

Dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató főorvosa: - Az elnök képviseli a megyei önkormányzatot, dr. Ódor Ferenc megadta erre a rajtengedélyt, szándéknyilatkozat szintjén társpályázók vagyunk. Amennyiben számunkra kedvezően alakulnak a dolgok, akkor az természetesen közgyűlési döntést igényel. A barcikai polgármester úgy nyilatkozott, hogy egyetlen dolog vezérli: ha van jó pályázat, akkor legyen pozitív döntés, én is ugyanezt mondom.

Nagy Gyula, a pályázatbontó bizottság elnöke: - November 15-én a sajtónyilvánosság előtt történt a kórházi tenderbontás, ahol a 3. számú pályázó volt a B - A - Z Megyei Kórház és Egyetemi OktatóKórház és a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft. A pályázat a formai követelményeknek megfelelt, amit jegyzőkönyvben rögzített dr. Sád Edvárd közjegyző. A jegyzőkönyvet a kórház és a Medcenter képviselői aláírásukkal szignózták. A pályázati kiírás tartalmi elemeit az erre létrehozott kazincbarcikai önkormányzati munkacsoport vizsgálja, és amely csütörtökön délután fél négy órai kezdettel ülésezik Szitka Péter polgármester vezetésével.

Az egészségügyi helyzettel kapcsolatos az a hír is, miszerint az MSZP B-A-Z megyei önkormányzati képviselőcsoportja csütörtök délután 2 órakor sajtótájékoztatót tart a megyeházán "Megyénk egészségügyi helyzete" címmel, ahol Kormos Dénes frakcióvezető és dr. Koleszár Lajos, az egészségügyi bizottság elnöke tájékoztatja majd az újságírókat.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában