Helyi közélet

2007.11.08. 08:54

NÉZŐPONT - Az idei első...

<p>Valami furcsa volt, amikor felébredtem tegnap. Egy kicsit mások voltak a kintről beszűrődő fények és valami halk surrogó hang szűrődött be a résnyire nyitott erkélyajtón. Csak, amikor kikeltem az ágyból, vettem észre, hogy esik a hó! Idén (de legalábbis ebben a szezonban) először. <STRONG>Szaniszló Bálint jegyzete</STRONG></p>

Szépen esett és egy ideig nem is olvadt el. Olyan illúzióim persze egy percig sem voltak, hogy most aztán elő a szánkóval (vagy a síléccel) és irány a Bükk és azt sem hittem, hogy a hólapátot kell keresgélnem, hogy kiássam az autómat.

Sokan emlékezhetnek, nem is kell olyan nagyon messze visszamennünk az években, hogy felidézzük azt a telet, amikor a lapát sem segítette ki az autókat a parkolókból. Az utóbbi években aztán alaposan felborult az időjárás.
Tavalyelőtt sok hó és hosszú tél volt, tavaly pedig alig láttunk valamit a fehérségből. Míg ez végigfutott bennem, átbandukoltam lányom szobájába, hogy felébresszem és megörvendeztessem a hóeséssel. Míg kiörömködte magát, azt is kiszámolta, hogy amóta az eszét tudja nem is emlékszik rá, hogy esett volna a hó a névnapja előtt (Rékának hívják).

Ez is egy újabb furcsaság és még a legbölcsebb tudósok sem tudják megmondani, hogy mi következik még. Talán az, hogy a téli szünetben nem hóembert építeni mennek a gyerekek, hanem napozni a strandra?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában