Helyi közélet

2007.09.29. 12:33

Sírokat gondoznak a cserkészek

<p>Miskolc - A II. Cserkészkerület (amely Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyéket foglalja magába) csapatai évek óta végzik az I. világháborús temető rendbehozatalát.<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/cserk_sz_nnep_miskolcon.pdf"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Megalakulásukat ünnepelték </B></A>[.pdf - 45KB] <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/cserkeszek-ot.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A>&#160; <DIA alt="Sírgondozás 2007.09.29." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/S_rgondoz_s_2007_09_29_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Sírgondozás 2007.09.29." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az idei esztendő második akcióját szombaton tartották Miskolcon. Feledy Péter kerületi elnök elmondta: kezdeményezésük mellé állt a Honvédelmi Minisztérium és a megyeszékhely önkormányzata is.
– Az eseményen mintegy ötven gyerek vett részt – jelentette ki Feledy Péter. – Remek volt az idő, így délelőtt folytathattuk a gaz kiírtását és a sírkövek helyreállítását. Délután a munkában évek óta részt vevő csapatok nevével ellátott táblát helyezünk el a cserkészek által állított kopjafán.
Arra a kérdésre, hogy hány sírt állítottak már helyre, az elnök így felelt:
– Négy-öt esztendő alatt több százat – és a munkát tovább folytatjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában