Az alkohol lemerít...

2024.07.09. 15:29

Múlt héten sem tétlenkedtek a zsaruk vármegyénkben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenkilenc ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonhetedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

Rendőrségi ellenőrzés

Fotó: MW

A rendőrök a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. 

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A vármegye útjain 2024. július 1-je és július 7-e között történt közúti közlekedési balesetek során egy esetben volt ittas sofőr az okozó. 

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenkilenc ittas, illetve egy bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában