Rendőrségi hírek

2024.07.10. 10:15

„Kiberkedd” – Szervezett akció, 13 gyanúsított

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

Fotó: MW

A szervezett akció során a Miskolci, az Ózdi, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Kazincbarcikai, a Mezőkövesdi és az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói július 9-én 13 gyanúsítottat hallgattak ki üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, pénzmosás, illetve információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt.

A hét eljárásban vizsgált bűncselekményeket 2023. augusztus 18-a és 2024. július 17-e között követték el, a csalók összesen több mint 100 millió forint kárt okoztak, melyből a rendőröknek közel 35 millió forintnyit sikerült lefoglalniuk. Az ügyekben a kapitányságokon jelenleg is folyik a nyomozás.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

Hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában