Újítás

2024.07.02. 15:20

Kerékpárral (is) üldözik a bűnt Mezőkövesden

A nyári időszakban a mezőkövesdi rendőrök nem csak gépkocsival, vagy gyalogosan – hanem a polgárőrökkel közösen – kerékpárral is teljesítenek szolgálatot.

Boon.hu

Senki se csodálkozzon, ha ilyet lát Mezőkövesden

Forrás: BAZVRFK

A kerékpáros szolgálatellátás egyfajta ötvözete a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálatnak, mely az állampolgárokkal való közvetlen kapcsolattartás hatékony módja, hiszen a kerékpárral szolgálatot teljesítő rendőr a gyalogosnál gyorsabban eljut olyan helyekre, melyet gépjárművel nehezebben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni.

Kétkeréken könnyebb manőverezni
Forrás: BAZVRK

Mezőkövesden a nyári időszak végéig a turisztikailag frekventált helyeken kerékpáros járőrök, és polgárőrök is segítik a lakosságot. A rendőrök feladataikat speciális kerékpáros egyenruhában látják el.

Segítik a bringás közösséget is

A kerékpáros rendőri szolgálat célja az állampolgárok sérelmére elkövetett bűncselekmények, szabálysértések megakadályozása és visszaszorítása, valamint a járművezetők és a kerékpáros közösség biztonságos közlekedésének elősegítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában