Életveszély

2024.07.03. 09:45

A borsodi utak rémei

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenegy ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonhatodik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ittas, illetve bódult sofőröket szűrtek ki a forgalomból.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a meleg nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. 

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.

A vármegye útjain 2024. június 24-e és június 30-a között történt közúti közlekedési balesetek során négy esetben volt ittas sofőr az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor tizenegy ittas, illetve egy bódult állapotban a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna - közölte a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan, vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában