Fosztogatók

2024.04.17. 10:30

Éjszaka törtek rá és rabolták ki az idős férfit Borsodban

A zajokra felébredő idős férfi számon kérte a betolakodókat, erre mindhárman bántalmazták, többször arcon ütötték és azt követelték tőle, hogy adja át az értékeit.

Boon.hu

Felfeszítették az ajtót

Fotó: Getty Images

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú és két felnőttkorú férfi ellen minősített rablás, magánlaksértés bűntette miatt. A vádirat szerint a csapat 2023. február végén, az egyik nap éjjelén megjelentek egy 76 éves, betegségei miatt mozgáskorlátozott férfi borsodi településen lévő családi házánál. A bejárati ajtót felfeszítve bementek és kutatni kezdtek. 

A zajokra felébredő idős férfi számon kérte a betolakodókat, erre mindhárman bántalmazták, többször arcon ütötték és azt követelték tőle, hogy adja át az értékeit, valamint megfenyegették, hogy ha ellenáll újra megverik. A lakásból televíziót, kézi szerszámgépeket és félmillió forint készpénzt vittek el.

Az időskorú férfi a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Súlyos büntetésre számíthatnak

A vádlottak közül a fiatalkorú vádlott és az egyik felnőttkorú társa korábban, amikor a sértett kórházban tartózkodott, ugyanebbe az ingatlanba a bejárati ajtó ablakrését fedő fóliát leszakítva bementek, 85 ezer forintot szereztek meg, amelyen megosztoztak.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg a büntetett előéletű többszörös visszaeső felnőttkorú vádlottakkal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában